PROJEKTOVANJE ENTERIJERA


      Projektovanje enterijera je delom znanje i veština koja se stiče dugogodišnjim radom i iskustvom, a delom umetnost uređenja prostora. Svi žele da svoj životni prostor učine savršenim, ličnim, specifičnim, originalnim, naravno obavezno funkcionalnim. Uz konsultacije sa nama, arhitektama to možete postignuti. 

     Vaš dom ili poslovni prostopr treba i može vrlo lako da postane poseban kutak gde ćete se osećati prijatno, slobodno i da isprati i odgovara svim Vašim potrebama. Dozvolite da našim znanjem i iskustvom pomognemo da Vaše želje postanu stvarnost. Dozvolite nam da otkrijemo još neke mogućnosti koje se kriju u Vašem prostoru. 

     Projektovanje enterijera Vašeg prostora koje izrađujemo predstavlja tehnički elaborat sa grafičkim prilozima i 2D i 3D prikazima svih potrebnih osnova, prikaza, preseka, detalja i elemenata koji su obuhvaćeni planiranim zahvatima.  

     Projektom enterijera mogu biti obuhvaćeni celi objekti, a mogu biti obrađene samo određene prostorije ili delovi prostora, komadi enterijerske opreme i nameštaja koje želite da naglasite, popravite, osvežite ili funkcionalno doradite.


Vrste i načini obrade enterijera


     Ukoliko želite da Vaš životni prostor preuredite na profesionalan način, držite se oprobanog recepta iza kojeg uglavnom stoje iskusne arhitekte i dekorateri: odaberite jedan određeni stil ili lajt-motiv, koji će biti protkan tokom celog procesa preuređenja Vašeg prostora, stana ili kuće. Po završetku glavnih radova, fiksnih i karakterističnih detalja i elemenata koji će karakterisati Vaš prostor, možete pristupiti određenim detaljima, što je, uostalom, autorski pečat svakom prostoru. Ali često nije dobro mešati više stilova, uticaja i ideja. Postoji ogroman broj različitih stilova uređenja, izbora nameštaja, dezena ili opreme. Mi Vam možemo preporučiti nekoliko kompletnih pristupa, a na Vama je da istražite i nađete se u onom koji najbolje odgovara Vašim životnim potrebama, prostoru, tempu života.

- Moderni, savremeni,

- Rustični, etno stil,

- Klasičan stil,

- eklektični Art Deco stil, 

- "Country" stil,

- Japanski stil dekoracije Azijskim bojama, dezenima i nameštajem, uklopljen filozofskim Feng Shui pristupima i principima uređenja prostora,

- Mediteranski stil,

- Marokanski stil - male oaze u Vašem domu,

- Skandinavski stil...

Ovi, i još mnogi karakteristični obrasci se mogu naći u Vašem domu. 

Javite nam se! Dozvolite nam da zajedno nađemo unikatnu formulu koja će Vama i Vašim željama i potrebama odgovarati.


Za sve potrebne informacije i objašnjenja vezana za početak i formiranje Vašeg prostora, za potrebnu dokumentaciju ili detalje, obratite se našem timu profesionalaca, koji će Vam izaći u susret sa svim potrebnim savetima i informacijama.

Proces projektovanja     Proces projektovanja enterijera, u zavisnosti od Vaših želja, potreba i mogućnosti se sastoji iz više faza:


IDEJNO REŠENJE, IDEJNA SKICA i IDEJNI PROJEKAT

·         prva faza je izrada PROJEKTNOG ZADATKA, IDEJNE SKICE odnosno IDEJNOG REŠENJA, polaznog rešenja u procesu projektovanja Vašeg prostora.

    Na osnovu Vaših želja, koje mogu biti skice, osnove iz časopisa ili postojećih projekata, pravi se Projektni Zadatak, koji je osnova za dalji proces projektovanja. U njemu se definiše broj, namena, veličina, mogući raspored željenih elemenata, odnosno funkcije objekta, kao i način i vrsta izrade, željene materijale, kao i moguće potrebe vezane za tehničke određene uslove (teretane, kotlarnice, radionice, bazene, garaže) ili neke specifične radne prostorije (ordinacije, mehaničarske radnje, radionice, ugostiteljske ili turističke objekte).

    Nakon sagledavanja Vaših želja, skica, osnova, projekata, fotografija, i sastavljenog Projektnog Zadatka, mi ćemo biti u mogućnosti da Vam ponudimo idejna rešenja, koja ne moraju biti konačna, koja nakon prezentacije i, naravno, obaveznih konsultacija sa Vama, mogu da se modifikuju do željenog rezultata. Rezultat ovog predstavlja kombinaciju Vaših ideja, želja, potreba i našeg iskustva, a sve u cilju postizanja idealne ravnoteže između Vaših potreba i mogućnosti. Ako niste zadovoljni sa nečim, radi se dalja korekcija, sve dok ne budete zadovoljni i Vi ali i Mi, jer, ipak, moraju se poštovati zakoni i pravila struke, a naravno, i poslovanja sa unapred dogovorenim maksimalnim brojem varijanti i izmena. 

     Bolje je unapred “igrati se na papiru”, a kada se dođe do kvalitetnog rešenja, usvojiti ga kao konačno. Prednost današnje 3D tehnologije tu stoji Vama na usluzi, možete unapred videti kako će izgledati Vaš prostor. Pogledajte galerije na našem sajtu, možda daju inspiraciju za Vaše buduće ideje.


 Galerijski primeri i reference 1

 Galerijski primeri i reference 2

Galerijski primeri i reference 3


 

 

     Na osnovu idejne skice, mi izrađujemo Idejno Rešenje, sa definisanim prostorima, oblikom i materijalima, sa svim potrebnim osnovama, izračunatim građevinskim i zanatskim parametrima.

        Ova faza veoma važna u slučaju potrebe izrade GLAVNOG GRAĐEVINSKOG PROJEKTA, koja je obavezna dokumentacija samo u slučaju radova koji utiču na stabilnost objekta, odnosno na konstruktivne elemente postojećeg objekta, kao što smo već spomenuli. U slučaju potrebe izrade ovakvog projekta pogledajte stranicu: PROJEKTNA DOKUMENTACIJA: uputstva i dokumenta, gde je postupak izrade tehničke dokumentacije detaljnije opisan.·         druga faza je izrada IDEJNOG PROJEKTA. U ovoj fazi mi izrađujemo prostorni 3D model na osnovu koga možete sagledati budući izgled Vašeg prostora, u odnosu na Vaš izbor, bira se nivo, način prezentacije i stepen obrade tehničke dokumentacije za potrebe izrade Vašeg enterijera. 

       Pored standardnih 2D prikaza, mi nudimo obradu i prezentaciju 3D modela Vašeg budućeg prostora na više načina:
  - fotorealističnim perspektivnim prikazima - RENDERIMA,
  - izradom ANIMACIJA, sa unapred određenom trasom kretanja kamere,
  - kao i izradom virtuelnog 3D modela, kroz koji je moguće kretati se bez unapred odrađenih putanja, poput kretanja kroz moderne 3D video igre. 

Preuzmite i isprobajte!
Istražite virtuelni 3D model!
Pružamo Vam priliku da se prošetate kroz Vaš objekat pre nego što ga napravite! 

    
 


PROJEKAT ENTERIJERA

·         treća faza je izrada PROJEKTA ENTERIJERA, ovim delom se obrađuju svi arhitektonsko - građevinski radovi, kao i potrebni instalacioni i zanatski radovi, sa svim potrebnim pozicioniranjem, dimenzionisanjem, pratećim načinom obrade i tehničke dokumentacije, izradom prezentacije za investitora i svih dogovorenih tehničkih detalja i potrebnih opisa za izvođače.

     U ovoj fazi izrađuje se tehnički elaborat sa svim potrebnim grafičkim prilozima, sa 2D i 3D prikazima svih potrebnih osnova, prikaza, preseka, detalja i elemenata koji su obuhvaćeni planiranim zahvatima. Obrađuju se svi arhitektonsko - građevinski radovi, kao i potrebni instalacioni i zanatski radovi. Na osvovu svih ovih parametara i podataka Vi dobijate kompletanu listu potrebnih zahvata, količine i vrste potrebnih materijala i elemenata, kao i očekivanu specifikaciju i predračunsku vrednost svih projektovanih radova, sa opisima svih koraka i vrsta predradnji i radnji. 

      Sa ovako pripremljenim elaboratom možete pregovarati sa izvođačima i dobavljačima, odnosno, bezbedno se upustiti u izgradnju Vašeg, ličnog prostora.


 
 


·         četvrta faza, koja nije obavezna, je izrada IZVOĐAČKOG PROJEKTA, sa svim potrebnim izvođačkim detaljima, odnosno izrada potrebnih radioničkih detalja bez kojih ne bi bila potpuna izrada enterijera onakog kakav je zamišljen
   U okviru ove faze može može biti uključen i potrebni nadzor izvođenja radova, naravno u saradnji sa izvođačima predviđenih radova na gradilištu odnosno u radionici za koju je potrebno izraditi specifične, karakteristične tehničke podloge za projektovane elemente.

 
 
 

 

 


·         izrada GLAVNOG GRAĐEVINSKOG PROJEKTA,  je obavezna dokumentacija koja se radi samo u slučaju radova koji utiču na stabilnost objekta, odnosno na konstruktivne elemente postojećeg objekta. U slučaju potrebe izrade ovakvog projekta pogledajte stranicu: PROJEKTNA DOKUMENTACIJA: uputstva i dokumenta, gde je postupak izrade tehničke dokumentacije detaljnije opisan.


 

Za sve potrebne informacije i objašnjenja vezana za početak i formiranje Vašeg prostora, za potrebnu dokumentaciju ili detalje, obratite se našem timu profesionalaca, koji će Vam izaći u susret sa svim potrebnim savetima i informacijama.